Istražite najtraženije ShuttleFly lokacije

Rijeka

Rijeka

Rijeka - kulturološki centar Primorsko-goranske županije

Rijeka je kulturološki centar Primorsko-goranske županije i treći najveći grad u Hrvatskoj. Ovaj grad je također najvažnija hrvatska luka. Zbog lokacije, Rijeka je raskrižje kopnenih i morskih puteva povezano sa ostatkom svijeta avionima, busevima, vlakovima i brodskim linijama. Prekrasna arhitektura, secesijski stil, dobar izbog muzeja i kvalitetnog noćnog života epiteti su koji krase ovaj grad.

Istražite grad

Dvorac Trsat

Dvorac predstavlja strateški reljefni vidikovac na brežuljku 138 metara iznad razine mora. Ova građevina iz 13. stoljeća pruža veličanstven pogled s bedema na dolinu rijeke Rječine, more i udaljeni otok Krk.

Katedrala Sv. Vida

Ova katedrala jedina je barokna rotunda monumentalnih dimenzija izgrađena na hrvatskoj zemlji. Sagrađena je 1638. godine od strane isusovaca prema modelu poznate venecijanske crkve Santa Maria della Salute.

Korzo

Korzo je glavna ulica u srcu grada Rijeke. Mjesto je gdje lokalni ljudi i turisti uživaju provoditi vrijeme i piti kave. Ulica je okružena predivnim građevinama, dućanima i kavanama.

Gradski toranj

Simbol Rijeke sagrađen u srednjem vijeku. Građevina je preživjela veliki potres 1750. godine, a nakon katastrofe habsburgovci su dodali barokne dekoracije. Sat postavljen 1873.godine i dalje radi.

Želite posjetiti neku od lokacija?

Pošaljite nam upit putem emaila [email protected]