Istražite najtraženije ShuttleFly lokacije

Split

Split

Split, najveći dalmatinski grad, nalazi se na obali Jadranskog mora

Postoji već 17 stoljeća, te je najpoznatiji po Dioklecijanovoj palači te cijeloj povijesnoj jezgri koja je pod zaštitom UNESCO-a. U novije vrijeme, Split je domaćin velikog, svjetski poznati Ultra festivala koji privlači veliki broj mladih ljubitelja glazbe. Osim kulturnog centra, Split predstavlja i trajektnu poveznicu s najljepšim hrvatskim otocima.

Istražite grad

Dioklecijanova palača

edna je od najimpozantnijih drevnih rimskih struktura koja postoji i danas. Dioklecijanova palača sagrađena je u 4. stoljeću kao rezidencija za umirovljenje rimskog cara, njegovu obitelj, sluge i čuvare. Palača je bila dugo vremena prazna nakon što su Rimljani napustili mjesto. U 7. stoljeću, obližnji stanovnici su pobjegli u ograđenu palaču u nastojanju da pobjegnu od napada. Možete pogledati ovo prekrasno arhitektonsko remek djelo od 0 -24.

Marjan

Marjan je brdo iznad Splita. Daje vam mogućnost da osjetite savršenu kombinaciju prirodnog i urbane usklađenosti grada. Na ovom predivnom mjestu možete pronaći mir ili ga iskoristiti za rekeraciju.

Plaža Bačvice

Ova plaža smještena je u srcu grada Splita. Ova divna pješčana plaža pruža mjesto za preko 10 tisuća kupača, puno parkirnih mjesta, restorane, otvorenu teretanu, itd.

Ultra Europe festival

Ultra Europe je europska verzija svjetskog „dance music“ festivala. Festival se održava na splitskom stadionu Poljud, traje tri dana i više od 150 umjetnika odrade svoje izvedbe na četiri pozornice.

Želite posjetiti neku od lokacija?

Pošaljite nam upit putem emaila [email protected]