Istražite najtraženije ShuttleFly lokacije

Zadar

Zadar

Zadar je grad pozicioniran na Jadranskoj obali te je jedan od najstarijih konstantno naseljenih hrvatskih gradova

Grad ima izuzetnu povijest, bogatu kulturu i vrlo je poznat po turizmu. Okružen sa tri prirodna parka – Telašćicom, Velebitom i Vranskim jezerom te pet nacionalnih parkova – Paklenica, Park Plitvice, Kornati, Krka i Sjeverni Velebit, Zadar je jedna od top destinacija na obali.

Istražite grad

Morske orgulje

Izrađene od strane arhitekta Nikole Bašića i smještene na zadarskoj rivi, ovo je umjetnički objekt i eksperimentalni muzički instrument koji svira muziku potaknutu sviralama i valovima.

Pozdrav suncu

Sastoji se od tri stotine višeslojnih staklenih ploča postavljenih u razini rive, u obliku kruga promjera 22 metra. Instalacija danju upija sunčevu energiju , a zalaskom Sunca uključuju se rasvjetni elementi ugrađeni u krug, te su u mogućnosti noću stvoriti svijetlost.

Kneževa Palača

Palača je sagrađena u 13. stoljeću i predstavlja kulturološki monument i najveći je sačuvani povijesni kompleks. U povijesti, palača je predstavljala Gradsku knjižnicu, Gradsku školu baleta i Koncertnu dvoranu. Renovirana je 2017. s sredstvima europskih fondova. Trenutno nudi mjesto za koncerte, projekcije filmova, poslovne sastanke, vjenčanja, itd.

Kalelarga

Ne samo da je glavna ulica Zadra, već je također i ulica koja je starija od samog grada. Ulica predstavlja kultno mjesto i mjesto socijalizacije, razonode i zabave.

Želite posjetiti neku od lokacija?

Pošaljite nam upit putem emaila [email protected]