Istražite najtraženije ShuttleFly lokacije

Zagreb

Zagreb

Grad Zagreb, glavni grad Republike Hrvatske, ujedno i najmnogoljudniji, smješten je u sjeverozapadnom dijelu Republike Hrvatske.

Odlikuje ga iznimna raznolikost arhitekture od baroka pa do današnjih dana. Neke od najpoznatijih su katedrala Sv. Stjepana, crkva Sv. Marka na Gornjem gradu, glavni gradski trg, Trg bana Josipa Jelačića, Hrvatsko narodno kazalište, muzej Mimara.

Istražite grad

Prirodni park Medvednica

Planina Medvednica nalazi se u sjevernom dijelu Zagreba, na 1035 metara nadmorske visine. Njezina posebna ljepota razlog je što je Medvednica vrlo popularna turistička lokacija. Možete pronaći otprilike 70 pješačkih staza i 9 međusobno povezanih biciklističkih staza. Ukoliko se zaputite skorz na vrh, vidjet ćete Sljeme, mali ali poznati skijaški resort. Ostale lokacije za posjetiti: Rudnik zrinski i špilja Veternica. Ako odlučite posjetiti Medvednicu i Sljeme, možete odabrati odlazak auto, javnim prijevozom, biciklom ili pješke.

Zagrebački Zoološki vrt

Nalazi se unutar Maksimir parka. Otvoren je 1925. godine i dom je otprilike 2200 životinja i 275 životinjskih vrsta. Zoološki park je dio Svjetske organizacije zooloških vrtova i akvarija te Europskog programa za zaštitu ugroženih vrsta.

Zagrebačka katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije

Zagrebačka katedrala jedna je od najvažnijih znamenitosti Zagreba. Sagrađena je u 11. stoljeću i visoka 108 metara. Što ćete vidjeti u katedrali? Nevjerojatne dizajnerske detalje i neogotičku arhitekturu, triptih Albrechta Dürera - oltarnu sliku Golgothe, prekrasne lustere u sredini te ispred katedrale - zaustavljen sat na 7:03h, tono u vrijeme kada je potres pogodio Zagreb 1880. godine.

Groblje Mirogoj

Jedna od atraktivnijih mjesta u Zagrebu, groblje Mirogoj koje ima predivnu arhitekturu i vrlo zanimljivu povijest. Mogli bismo je zvati otvorenom galerijom s obzirom da se može vidjeti doprinos velikog broja umjetnika. Sve religije su poštivane i možete istražiti grobove pisaca, pjesnika i skladatelja koji su bili uspješni u implementaciji hrvatskog jezika tijekom Austro-Ugarskog carstva. Vrijeme kada se može posjetiti: Ponedjeljak-Subota: 06:00-20:00h

Hrvatsko narodno kazalište

10 minuta hoda od Trga bana Josipa Jelačića pronaći ćete ovu neobaroknu znamenitost svečano otvorenu 1895. godine, dizajniranu od strane bečkog arhitekta Ferdinanda Fellnera i Hermana Helmea. Možete gledati predstave: drama, balet i opera. Ne zaboravite se propisno obući!

Kula Lotrščak

U sjećanje na povijest Zagreba, svakog dana, već preko 110 godina top puca sa vrha kule točno u podne. Pozicioniran na Gornjem gradu, kula je izvorno služila za obranu grada, a kasnije kao zatvor.

Shopping centri

Ukoliko volite shoppingirati, u Zagrebu možete pronaći velik broj shopping centara: Arena centar, Avenue Mall, WestGate, City centar istok i City centar zapad.

Želite posjetiti neku od lokacija?

Pošaljite nam upit putem emaila [email protected]